Betaalbaar Pensioen. Simpel geregeld.

Simpelpensioen.

Kies het advies dat bij u past!

Stel uit onderstaande modules het advies samen dat het beste bij u past en kijk wat het kost.

Wat kost advies bij Simpelpensioen?

Standaard Advies Onderdelen
Bpf-check

Bent u verplicht om een pensioen toe te zeggen?

Nee, in principe niet. Wel kan het zijn dat er voor uw bedrijfsactiviteiten sprake is van verplichte deelname aan een CAO (collectieve arbeidsovereenkomst). In dit geval kan het zijn dat u verplicht bent deel te nemen aan een verplicht gesteld Bpf (Bedrijfstakpensioenfonds).

Onderzoek van de AFM (autoriteit financiele markten) heeft uitgewezen dat in een groot aantal gevallen bedrijven hun pensioen niet op de juiste manier hebben geregeld. Een onderzoek naar mogelijk verplichte deelname aan een Bpf pensioen is dus een verplicht onderdeel van het pensioenadvies.


Wij doen dit middels een zogenoemde Bpf-check.


Klantinventarisatie en Analyse

Pensioen is een waardevolle arbeidsvoorwaarde maar ook een kostbare. Het is dus van het grootste belang dat de regeling die u gaat treffen goed bij de doelstellingen van uw organisatie past. Om u van een goed advies te kunnen voorzien hebben we veel gegevens van u nodig. U levert ons de benodigde informatie aan, waarna wij een analyse maken van uw situatie. Hierop baseren we ons uiteindelijke advies. Een klantinventarisatie en analyse is ook een verplicht onderdeel van het advies.

Betaalbaarheidsonderzoek

Pensioen is een kostbare arbeidsvoorwaarde. Arbeidsvoorwaarden die eenmaal zijn toegezegd zijn vaak lastig te wijzigen. Pensioenlasten kunnen door de tijd door verschillende oorzaken oplopen. Het is dus van belang dat de regeling die u wilt invoeren betaalbaar blijft, ook naar de toekomst toe. Dit checken wij met de betaalbaarheidscheck. U levert ons online uw financiele gegevens aan. Hierop baseren wij vervolg ons advies.


Pensioenvergelijking

Heeft u nu al een pensioenregeling voor uw werknemers? 

Een bestaande regeling kunt u niet zonder meer wijzigen. Een pensioenregeling is immers een onderdeel van de arbeidsovereenkomst. In dit geval is het noodzakelijk een inventarisatie te maken van de huidige regeling en deze af te zetten tegen de gewenste regeling. Middels een uitgebreide pensioenscan maken wij inzichtelijk wat de verschillen zijn.

Optionele dienstverlening
Ondersteuning op locatie

Wij handelen het gehele pensioenadvies in principe volledig online af. U zorgt dat u, via onze slimme tools, alle informatie die wij nodig hebben met ons deelt. Dit scheelt tijd, dus ook kosten.

Wilt u toch ondersteuning bij het invullen van de verschillende tools bij u op locatie. Dat verzorgen wij natuurlijk graag.

Werknemerspresentatie

Als u een nieuwe pensioenregeling voor uw medewerkers introduceert, dan is het natuurlijk belangrijk dat uw werknemers precies weten wat ze krijgen. Wij kunnen voor u, op locatie, een presentatie voor uw personeel verzorgen waarin we uitleg geven over de in's en out's van de regeling. Wij doen dit uiteraard op een Simpele (dus begrijpelijke) manier!

Kosten pensioenadvies
Optioneel
/uur
Nazorg

Ook nadat u de pensioenregeling heeft geïntroduceerd in uw bedrijf moet er nog veel gebeuren. Uw bedrijf is in beweging, mensen komen in dienst of verlaten uw organisatie, salarissen wijzigen etcetera. 


Al deze wijzigingen moeten doorgegeven worden aan de pensioenuitvoerder. Maar ook de wereld om uw bedrijf heen staat niet stil. Denk bijvoorbeeld aan de wetgeving die continu wijzigt.


Wij zijn u er graag bij van dienst!

 

Meer weten over hoe wij u tijdens de looptijd van uw pensioenregeling van dienst kunnen zijn? Kijk op de volgende pagina.

Nazorg

Wij kunnen u ook tijdens de looptijd van uw pensioenregeling ondersteunen. Hiervoor hebben wij een drietal nivea's van serviceverlening: Basis, Standaard en Uitgebreid.

U kunt dus altijd kiezen voor de ondersteuning die bij uw onderneming past.

Keuze Serviceniveau Nazorg

Basis

Wij houden u op de hoogte van alle relevante wijzigingen die van invloed zijn op uw pensioenregeling. Jaarlijks sturen wij u een formulier waarin u kunt aangeven of er relevante zaken binnen uw onderneming gewijzigd zijn. Aan de hand van de uitkomst adviseren wij u over mogelijk te nemen stappen.


Kosten Nazorg Basis:

€ 35,- per werknemer per jaar met een minimum van € 250,- per jaar


Standaard

Bovenop de ondersteuning van 'Basis' zijn wij tevens uw telefonische informatiebron voor vragen over uw pensioenregeling. Informatieverstrekking betreft uitsluitend de werkgever.


Kosten Nazorg Standaard:

€ 50,- per werknemer per jaar met een minimum van € 350,- per jaar


Uitgebreid

U wilt zo min mogelijk zorgen rondom uw pensioenregeling. Naast de dienstverlening volgens 'Standaard' bezoeken wij uw organisatie jaarlijks om de relevante zaken door te spreken en uw pensioenregeling daarop aan te passen.


Kosten Nazorg Uitgebreid:

€ 95,- per werknemer per jaar met een minimum van € 650,- per jaar


Heeft u interesse in Simpelpensioen? Druk op Submit.

Heeft u hulp nodig?

Een pensioen voor uw medewerkers regelen? Bij ons bespaart u tijd en kosten. Doe de Check en ervaar de verrassende eenvoud van ons advies

Download hier ons Dienstverleningsdocument

Al onze tarieven zijn exclusief BTW

20130618 DVD Simpelpensioen.pdf